Svarte Petter – Så här fungerar det

Svarte Petter är ett underbart sätt att spendera en kväll med dina vänner och din familj. Spelet spelas med 51 kort och målet är att bli av med alla sina kort så fort som möjligt. En spelare kommer att sitta med Svarte Petter och det är spelaren som förlorar.

Regler för Svarte Petter

Att spela Svarte Petter är enkelt. Du tar bort Klöver knekt och delar ut resten av korten till spelarna ett åt gången. Alla som har ett par på handen lägger ihop dem och placerar dem på bordet. Du får enbart lägga par och om du har en triss måste du spara ett kort på handen. Spelaren till vänster om dig tar ett kort från dig och du tar ett från spelaren till höger. Målet är att bli av med korten genom att para ihop dem så fort som möjligt.

När alla korten blivit parade ihop kommer en spelare att sitta med ett kort, Spader Knekt som inte får paras ihop då det är Svarte Petter. Spelaren som sitter med det kortet är den som förlorar. Därför finns det ingen vinnare utan enbart en förlorare i Svarte Petter.

Vad innebär Svarte Petter?

Kortspelet Svarte Petter går ut på att bli av med dina kort så fort som möjligt. Spelaren som sitter med Spader Knekt när alla andra spelare blivit av med sina kort är den som förlorar. Ett enkelt och roligt spel som kan spelas med flera spelare.

Översikt över reglerna för Svarte Petter

  • Ta bort Klöver Knekt.
  • Dela ut korten till spelarna en åt gången.
  • Para ihop kort med samma valör och lägg bort dem.
  • Spelaren till vänster om dig tar ett kort från dig.
  • Du tar ett av spelaren till höger.
  • Bli av med dina kort genom att para ihop dem.
  • Förloraren är den som sitter med Spader Knekt när alla andra spelare har tomma händer.

Att tänka på när man spelar Svarte Petter

Det viktigaste är att bli av med Svarte Petter och att para ihop korten så fort som möjligt. Försök att få dina motspelare att ta Svarte Petter ifrån dig om det är möjligt.

Så räknar du poäng i Svarte Peter

Du räknar inte poäng i Svarte Petter då det bara finns en förlorare.

Så kommer du igång med Svarte Petter

Det krävs bara 51 kort och några motspelare för att komma igång med Svarte Petter. Ett roligt och spännande spel som många kan spela tillsammans.